Uzkodas un salāti

Vistas filejas-greipfrūtu salāti ar timiānu un citrusu-sinepju mērci

Pirms 11 gadiem apmeklēju jauku pasākumu, kurā bariņš entuziastu kopīgi gatavoja dažādus ēdienus. Vienus no toreiz gatavotajiem salātiem neizdevās aizmirst.

Svaigi, gardi, viegli. Turklāt, kurš gan spētu aizmirst paša rokām filētus apelsīnus! Šoreiz gatavoju no “Kas nu mājās ir”, tāpēc miksējas greipfrūti ar apelsīniem.

Vistas filejas-greipfrūtu salāti ar timiānu un citrusu-sinepju mērci

Drukāt

Sastāvdaļas

  • 2gb vārītas, ceptas vai tvaicētas vistas filejas
  • 2gb sarkanie greipfrūti
  • 1gb sulīgs apelsīns
  • 10gb melnās olīvas
  • 1/2 neliela sarkanā sīpola
  • 3 zariņi vai 1/2tk kaltēts timiāns
  • 1tk angļu sinepes
  • Sāls
  • Drupinātu piecu piparu maisījums
  • 1tk brūnais cukurs

Gatavošana

1

Sīpolu sagriež plānos pusgredzenos. Katliņā uzvāra sulu no pusapelsīna ar cukuru. Vārošā liek sīpolus, samaisa un noņem no karstuma. Atstaj ievilkties.

2

Vistas fileju saplucina bļodā. Olīvas gareniski pārgriež un pievieno vistai. Greipfrūtus nomizo, novelk "ādiņas", bet mīkstumu pievieno bļodas saturam. Nokāš un pievieno atdzisušos sīpolus.

3

Mērcei sajauc sulu no otras puses apelsīna, tējkaroti sinepju, sāls un drupinātu piparu šķipsnu. Pārlej salātiem. Pievieno timiāna lapiņas vai kaltēto timiānu. Salātus sajauc un pasniedz.

Piezīmes

Angļu sinepes veikalos ir pieejamas vairāk kā viens veids. Par sev tīkamākajām, un arī šeit izmantoju, esmu atzinusi "Selection by Rimi".

You Might Also Like

Nav komentēts

Komentēt