Uzkodas un salāti

Mazsālīts lasis

Viena man mīļa ēdienu kombinācija ir rosols un mazsālīts lasis. Lasim jābūt mīkstam, ne pārāk sāļam, bet ne arī pavisam jēlam. Šķēles ne ļoti biezas, bet arī ne papīra plānumā.

Manam lasim jābūt ne pārāk sāļam, ne pārāk saldam, un bez liekām garšvielām. Parasti iztieku ar sāli un cukuru, citas garšvielas (citronpipari, pipari, dilles, citrons utml) atstājot pasniegšanai, jo nekad jau nevari zināt, kādos ēdienos lasis beigās nonāks, un vai tā garšas derēs. Tāpēc labāk iztikt ar minimumu un pārējo sakaisīt pēc vajadzības, kad zivs jau gatava.

Mazsālīts lasis

Drukāt

Sastāvdaļas

  • Sāls
  • Cukurs
  • Laša fileja ar ādu

Gatavošana

1

Skaisti izfilētu laša gabalu pārgriež uz pusēm divos gabalos.

2

Tā kā laša gabala lielums ir atšķirīgs katru reizi, vajag dažādus sāls un cukura apjomus. Klasiski lieku sāli un cukuru proporcijā 1,5:2. Samaisu kopā, ieberu lēzenā šķīvī, un no visām pusēm apviļāju izfilētu zivi ar visu ādu. Tālāk lieku dziļākā traukā (sāloties radīsies paaudz marinādes/zivs sulu šķidrums, tāpēc noteikti vajag dziļu trauku) vienu gabalu ar ādu uz leju, otru tam virsū ar ādu uz augšu, piespiežu un kārtīgi pārvelku ar pārtikas plēvi.

3

Ja šo dara no rīta, vakarpusē zivs jau ir gatava.

You Might Also Like

Nav komentēts

Komentēt