Uzkodas un salāti

Marinēti cepti ķirbji

Marinēti cepti ķirbji ar kanēli un piparmētrām

Par šiem ķirbjiem mājās domas dalās. Mammai ļoti garšo, vīram ne pārāk, man kopā ar žāvētu gaļu šķiet ideāli – vairāk skābeni kā saldi, piparmētru garša nav uzmācīga, kanēli jūt nedaudz. Rezumē – ķirbis daļēji pieradināts!

Marinēti cepti ķirbji

Drukāt

Sastāvdaļas

  • 0.5kg ķirbis
  • 2-3 ēd.k. eļļa
  • 2 daiviņas ķiploks
  • 1 ēd.k. cukurs
  • pāris šķipsnas malts kanēlis
  • 60ml baltvīna etiķis
  • svaigas piparmētru lapas

Gatavošana

1

Ķirbi nomizo, izņem sēklas, sagriež ap 1cm biezās šķēlēs.

2

Nepiedegošā pannā uzkarsē pusi eļļas, ieliek veselu ķiploka daiviņu un apcep pirmo porciju ķirbi no abām pusēm zeltainu un gandrīz mīkstu. Noņem, un tāpat apcep otru porciju. Ja cepot ķiploks sabrūnē, to izņem un izmet.

3

Apcepto ķirbi liek atpakaļ pannā, to noņem no karstuma.

4

Ķirbi pārkaisa ar cukuru, kanēli, pusi piparmētru lapiņu, Pārlej baltvīna etiķi un uzreiz uzliek pannai vāku. Ļauj ievilkties un atdzist.

5

Pasniedzot noņem mīkstās piparmētru lapas un dekorē ar svaigām.

You Might Also Like

Nav komentēts

Komentēt