Kūkas un cepumi

Zemeņu – rabarberu mafini

Mafini ar zemenēm un rabarberiem

Man ir brīnišķīga kaimiņiene! Pirms dažiem gadiem, kad viņa uzsāka rosīties pa diezgan aizaugušo blakusteritoriju, bija jūtams, ka viņai ir iekšā. Jau pagājušajā gadā viņas dārzs priecēja ar košumu, daudzveidību, bet šogad pa īstam varēja novērtēt lielisko plānotāju ar zaļajiem īkšķīšiem – sākot jau no agra pavasara viņas dārzā nemitīgi kaut kas zied glītās kompozīcijās. Var tikai mācīties, kā tiek kombinēti vienkārši un neredzētāki ziedošie augi ar garšvielu, augļu un sakņaugiem.

Pateicoties viņai, man šogad pilnīgi neplānoti ir parādījusies zemeņu dobe, blakus lielajām margrietām aug citronmētra, un ir parādījusies lielāka vēlme savu vienīgo ziedošo dobi padarīt organizētāku, pārdomātāku un skaistāku. Labs piemērs ir zelta vērts!
Kā jau var nojaust, man ir sarežģīti viņas dāsnumu atdarīt līdzvērtīgi – ar kādiem stādiem vai padomiem, bet es tomēr varu pateikt mazu paldies ar kaut ko garšīgu, kur kaut nedaudz, bet piedalās manā sētas pusē izaudzētais – rabarberi.

rabarberu-zemenu-mafini-1

Zemeņu - rabarberu mafini

Drukāt

Sastāvdaļas

  • 1
  • ~200g gabaliņos sagriezti rabarberi (250ml),
  • 250ml gabaliņos sagrieztas zemenes,
  • 1ēd.k. milti
  • 2
  • 300g kūku milti,
  • 1tk soda,
  • 1tk cepamais pulveris,
  • 1/2tk sāls,
  • 2tk vaniļas cukurs
  • 3
  • 210g brūnais cukurs,
  • 100ml eļļa,
  • 1 ola,
  • 200ml paniņas vai kefīrs,
  • 4
  • 2ēd.k. ļoti mīksts sviests,
  • 100g brūnais cukurs,
  • 1/2 tk kanēlis,
  • 50g auzu pārslas

Gatavošana

1

Zemenes un rabarberus pārkaisa ar miltiem un labi sajauc, lai tie būtu pārklājušies - tas aizkavēs ogu un rabarberu grimšanu mīklā.

2

Lielākā bļodā sajauc visas 2.punkta sastāvdaļas.

3

No 3.punktā sastāvdaļām - cukuru viegli sakuļ (ar dakšiņu būs labi) ar eļļu. pievieno olu, paniņas, samaisa viendabīgi.

4

Jauc kopā - miltu bļodā ielej šķidro maisījumu, ieber zemenes un rabarberus, visu ātri samaisa līdz visi milti ir kļuvuši mitri, ne vairāk. Ja mafinu mīklu samaisīs pārāk cītīgi, tie sanāks nevis viegli un pufīgi, bet stingri un blīvi.

5

Uzsilda cepeškrāsni līdz 180C. Mafinu pannā liek papīra kēksu formītes un vēlams izpūš ar non-stick aerosolu. Var arī neizpūst, bet tad būs grūtāk to nolobīt no mafiniem - visi kēksiņi, kas ir ar svaigām ogām vai augļiem mēdz pielipt un piecepties, ja kāds no gabaliņiem trāpās pie pašas formas sieniņas.

6

Mīklu sadala pa 12 formītēm. Šiem mafiniem mierīgi mīkla var būt arī ar kaudzīti, jo cepoties ļoti daudz nesaceļas, ogu un rabarberu mitruma un smaguma dēļ.

7

Visas 4. punkta sastāvdaļas sajauc kopā, lai sviests ir vienmērīgi apklājis visas auzu pārslas. Gatavās drupačas pārkaisa mafiniem, un liek visu cepties 20-25 minūtes vidējā cepeškrānss nodalījumā, līdz mafinu virsiņas ir skaisti brūnas un auzu pārslas kraukšķīgas. Izņemot no krāsns, kādas 5-10 minūtes mafiniem jāpadziest cepamajā formā, tad var ņemt ārā un atdzesēt pilnībā vai arī ēst karstus ar vaniļas saldējuma piedevu.

rabarberu-zemenu-mafini-4 rabarberu-zemenu-mafini-3 rabarberu-zemenu-mafini-2 rabarberu-zemenu-mafini-6

You Might Also Like

Nav komentēts

Komentēt