Deserti/ Kūkas un cepumi

Vorena auzu pārslu drumstalkūka

Daudz, miljoniem, miljardiem recepšu ir pasaulē, ne visas izlasīt, kur nu vēl izmēģināt! Droši vien es par šo fantastisko auzu pārslu drumstalkūku pat nenojaustu, ja ne dalība dažādās gatavošanas domubiedru grupās. Trausla, drumstalaina ne pārāk salda, rabarberu biezenis lieliski piestāv šim desertam!

Oriģinālās “Waren’s Oatmeal Jam Bars” autors ir 102 gadus vecais Vorens Patriks, kurš recepti bija iesniedzis tasteofhome.com. Apbrīnojami vienkārša un garda drumstalkūka, kuru es papildināju ar lazdu riekstiem un pašvārītu rabarberu biezeni. Oriģinālā recepte paredz aveņu ievārījumu, bet grēks būtu rabarberu laikā neizmantot tos. Citā gadalaikā noteikti derēs jebkurš cits ievārījums.

No dotajiem daudzumiem kūciņa sanāk neliela, ap 20cm diametrā, līdz ar to arī gabaliņi šķiet mazi, bet tādi ir tieši laikā, jo, papildinot ar saldējumu, jūties pietiekami panašķējies. Iespējams, tas ir auzu pārslu dēļ. Tāda kā garšīgāka brokastu putra 😄 šoreiz izmantoju “Dobeles dzirnavnieks” Ātri vārāmās auzu pārslas (tās, no kurām putra ir gatava 1 minūtes laikā), bet drupačās liku Rimi zīmola “Poesia” cepumus “Digestive”, kas ir ideāli šādam nolūkam. Šos cepumus arī izmantoju siera un citu “mīksto” kūku pamatnēm. Daudz labāki par jebkuriem citiem.

Vorena auzu pārslu drumstalkūka

Drukāt

Sastāvdaļas

  • 350g rabarberi
  • 2ēd.k cukurs
  • 1/4tk kanēlis
  • 120g ātri vārāmās auzu pārslas
  • 150g kviešu milti
  • 120g cukurs
  • 1.5tk vaniļas cukurs
  • 1/2tk soda
  • 1/4tk sāls
  • 180g sviests
  • 50g lazdu rieksti
  • 50g pilngraudu cepumi

Gatavošana

1

Rabarberus nomizo, sagriež gabaliņos, liek katliņā, apber ar 2 ēdamkarotēm cukura un atstāj atsuloties. Pēc 20 minūtēm pievieno kanēli un liek vārīties. Periodiski apmaisot, karsē līdz gabaliņi izšķīduši un masa kļuvusi biezāka. Noņem no karstuma un atstāj atdzist.

2

Izkausē sviestu.

3

Lielākā bļodā sajauc auzu pārslas, miltus, cukuru, vaniļas cukuru, sāli un sodu. Pielej sviestu un ar dakšiņu maisa, līdz izveidojušās drumstalas. Vienu glāzi drumstalu atliek malā.

4

Parupji sakapā riekstus un cepumus, sajauc ar atliktajām drupačām.

5

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 185°C. 20cm diametra formā ar noņemamām malām ieber drumstalas un vienmērīgi piespiež. Pārklāj ar rabarberu biezeni, pārkaisa uzlabotās drumstalas un liek cepties uz 25 minūtēm.

6

Gatavu nedaudz atdzesē, ar nazi atdala formas maliņas no kūkas, un atbrīvo to. Pasniedz ar gabaliņos kopā ar saldējumu.

Piezīmes

Tikko veicu pārrēķinu uz lielo cepešpannu arī (~32 x 42cm). Pildījumam: Rabarberi 1,5kg, cukurs 9ēd.k., kanēlis 1tk. Drupačām: Auzu pārslas 530g, milti 660g, cukurs 530g, vaniļas cukurs 20g, soda 2tk, sāls 1tk, sviests 790g, rieksti 220g, cepumi 220g. Vaniļas cukurs, kā parasti, ir DanSukker pūderīgais.

You Might Also Like

Nav komentēts

Komentēt