Kūkas un cepumi

Svaigā siera – dzērveņu kēkss ar citronu glazūru

Kēkss ar dzērvenēm un svaigo sieru

Biju pārsteigta kā tikai viena sastāvdaļa spēj mainīt kēksa struktūru – pievienojot svaigo sieru, kēkss kļūst mitrs, sulīgs, tāds, kuru gribas vēl un vēl! Īsts garšas sprādziens! 

Pirms jaunā gada biju iegādājusies palielu maisiņu ar žāvētām dzērvenēm, tāpēc izmantoju tās, bet sezonā noteikti var likt svaigas dārza jeb kultivētās dzērvenes, kas dos vēl vairāk svaiguma.
Tāpat arī citrona glazūras vietā var likt apelsīnu (viena citrona sulu aizstājot ar 2-3 ēdamkarotēm apelsīnu sulas) vai, ja citrusi nav mīļākie augļi, glazūru pagatavot izmantojot pienu.

Svaigā siera – dzērveņu kēkss

Svaigā siera - dzērveņu kēkss ar citronu glazūru

Drukāt

Sastāvdaļas

  • 175g svaigais siers
  • 180g nesālīts sviests, istabas temperatūrā
  • 250g milti
  • 250g cukurs
  • 500ml svaigas vai saldētas kultivētās dzērvenes vai 1gl žāvētas dzērvenes
  • 4 olas
  • 1.5tk vaniļas cukurs
  • 1.5tk cepamais pulveris
  • 0.5tk sāls
  • 120g pūdercukurs
  • 1gb citrons

Gatavošana

1

Cepeškrāsni uzsilda līdz 180C, izsmērē ar sviestu un izkaisa ar miltiem vai izpūš ar non-stick aerosolu taisnstūrveida kēksa/maizes formu.

2

Bļodā liek svaigo sieru, sviestu, cukuru, vaniļas cukuru un saputo viendabīgā masā.

3

Pa vienai ieputo olas.

4

Pievieno sausās sastāvdaļas - miltus, cepamo pulveri, sāli, turpina putot, līdz viss sajaucies, ne ilgāk.

5

Mīklā iemaisa dzērvenes, un visu kopā ielej cepamajā formā.

6

Cep zemākajos plauktos 1h. Gatavību pārbauda kēksā iedurot ar bambusa kociņu. Ja tas iznāk ārā tīrs, bez slapjām mīklas paliekām, kēkss ir gatavs.

7

Glazūrai izsijā pūdercukuru. Norīvē citronam miziņu un atliek malā. Citrona sulu izspiež pūdercukurā un maisa, līdz tas viss vienmērīgi mitrs un līstošs. Nedaudz atdzesētam kēksam bagātīgi pārlej glazūru, dekorē ar citrona mizas skaidiņām.

 

 

Svaigā siera – dzērveņu kēkss

Svaigā siera – dzērveņu kēkss

You Might Also Like

Nav komentēts

Komentēt