Kūkas un cepumi

Šokolādes musa kūka

Šokolādes biskvīts ar šokolādes krēmu un šokolādes glazūru

Ģimenes pieaugums ir ļoti superīgs notikums. Tik superīgs, ka gribas to svinēt katru mēnesi. Tāpēc šogad būs tematiskā “Mēneša kūka”. Pirmā būs šokolādes musa kūka. Diezgan vienkārša, bet ilga – pirms pabeigt ar glazūru, tai jānostāvas ledusskapī vismaz četras stundas.

Šokolādes musa kūka

Drukāt

Sastāvdaļas

  • Pamatnei:
  • 75g kviešu milti
  • 55g cukurs
  • 2ēd.k. kakao
  • 1/4tk dzeramā soda
  • 75ml ūdens
  • 30ml neitrālas garšas eļļa
  • 1ēd.k. etiķis
  • Šokolādes musam:
  • 200g sasmalcināta tumšā šokolāde
  • 1tk želatīns
  • 30ml ūdens
  • 105g cukurs
  • 500ml 35% saldais krējums
  • Ganaša glazūrai:
  • 85g sasmalcināta tumšā šokolāde
  • 75ml 35% saldais krējums

Gatavošana

1

Pamatne:

2

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180C. Ietauko 20cm tortes formu ar noņemamu malu. Apakšā ieklāj cepamo papīru, kuru arī ietauko.

3

Bļodā sajauc sausās sastāvdaļas. Iemaisa ūdeni, eļļu un etiķi. Iesmērē sagatavotajā pannā (mīkla ir bieza un ķepīga, tāpēc ar karotes pusi jācenšas to ieklāt pēc iespējas vienmērīgā kārtā.

4

Cep 10-12 minūtes vai arī kamēr vidū iedurtais zobu bakstāmais iznāk ārā tīrs. Atstāj atdzist, bet neņem ārā no formas.

5

Šokolādes muss:

6

Šokolādi liek bļodā un virs vāroša ūdens izkausē. Atstāj nedaudz atdzist.

7

Mazā bļodiņā ielej ūdeni, pārkaisa želatīnu un ļauj uzbriest 5 minūtes.

8

Nelielā katliņā uzvāra 60ml saldo krējumuar cukuru, līdz tas izkusis. Noņem no karstuma, un pievieno želatīnu. Maisa, kamēr izkūst. Pievieno masu kausētajai šokolādei, izmaisa.

9

Citā bļodā saputo atlikušo saldo krējumu. Ceturto daļu pievieno šokolādes/želatīna masai, sajauc. Tad iemaisa atlikušo putukrējumu. Gatavo musu uzklāj atdzesētajai pamatnei, izlīdzina un atdzesē vismaz 4 stundas.

10

Gatavo glazūru:

11

Šokolādi ieliek bļodā, saldo krējumu uzvāra un pārlej tai. Pēc 30sek sāk maisīt, līdz masa tumša un spīdīga.

12

Pēc noteiktā laika, uzmanīgi noņem kūkas formas maliņu, pārliek kūku servējamā šķīvī. Lai kūkas maliņa būtu vienmērīgāka, gar to novelk platu nazi. Pārlej ar glazūru.

You Might Also Like

Nav komentēts

Komentēt