Kūkas un cepumi

Rabarberu mafini

Mafini ar rabarberiem

Kad dārzā saaug lieli skaisti rabarberi, tie noteikti ir jāutilizē. Iepriekšējie zemeņu-rabarberu mafini bija saldāki, bet šie vairāk patiks tiem, kas dod priekšroku izteiktākai rabarberu garšai un skābumiņam.

Rabarberu mafini

Drukāt

Sastāvdaļas

  • Mafiniem:
  • 130g kviešu milti,
  • 125g cukurs,
  • 1.25tk cepamais pulveris,
  • 0.25tk dzeramā soda,
  • 1/2tk kanēlis,
  • 1/4tk sāls,
  • 100ml skābais krējums,
  • 60g sviests (izkausēts),
  • 1 ola,
  • 1tk vaniļas cukurs,
  • 250ml sagriezti rabarberi
  • Drupačām:
  • 70g brūnais cukurs,
  • 50g kviešu milti,
  • 30g mīksts sviests,
  • 1/2tk kanēlis

Gatavošana

1

Uzsilda cepeškrāsni līdz 200C. Mafinu pannā liek papīra kēksu formītes un vēlams izpūš ar non-stick aerosolu.

2

Sagatavo drupačas: ar pirkstiem plucinot, samaisa visas sastāvdaļas, līdz veidojas dažāda izmēra drupačiņas. Noliek malā, līdz būs gatava mafinu mīkla.

3

Bļodā sajauc kopā miltus, cukuru, cepamo pulveri, dzeramo sodu, kanēli, sāli un vaniļas cukuru.

4

Nelielā bļodiņā ar putojamo slotiņu vienmēŗigi sajauc skābo krējumu, kausētu sviestu un olu.

5

Lēnām slapjo maisījumu ielej sausajā, ātri sajauc līdz visi milti ir kļuvuši mitri, ne vairāk. Iecilā sagrieztos rabarberus.

6

Mīklu sadala pa 12 formītēm, pārkaisa ar drupaču maisījumu un liek cepties vidējā nodalījumā ~20 minūtes.

You Might Also Like

Nav komentēts

Komentēt