Kūkas un cepumi

Auzu pārslu – dzērveņu cepumi

Auzu pārslu cepumi ar žāvētām dzērvenēm

Lieliski, saldi un kraukšķīgām maliņām, bet mīkstu iekšiņu.  Parasti šos cepumus gatavoju ar rozīnēm, bet tā kā bērnam pret tām ir iebildumi, tad esmu nomainījusi pret žāvētām dzērvenēm, kas izrādījās daudz veiksmīgāks variants.

Šogad viss sākās nevainīgi – ar Secret Santa apdāvināšanos darba kolēģu starpā. Kā jau praktisks, uz kulināriju tendēts cilvēks, nolēmu, ka labākais, kas varētu būt – gardi cepumi un kakao ar Ziemassvētku smaržu (ir tādi ar kanēļa un citu garšvielu piedevām, kas tikai jāizkausē karstā pienā). Tā nu izlēmu par labu tieši šiem.

Auzu pārslu - dzērveņu cepumi

Drukāt

Sastāvdaļas

  • 3 olas
  • 1gl žāvētas dzērvenes (vai rozīnes)
  • 1tk vaniļas cukurs
  • 225g sviests
  • 200g cukurs
  • 200g gaišais Demerara cukurs
  • 320g milti
  • 1tk sāls
  • 1tk kanēlis
  • 2tk cepamais pulveris
  • 200g auzu pārslas
  • 1gl valrieksti vai lazdu rieksti

Gatavošana

1

Olas ar vaniļas cukuru saputo gaišās un stingrās putās.

2

Dzērvenes sajauc ar olu masu (ja izmanto rozīnes, tās iepriekš nomazgā, nosusina); atstāj ievilkties uz 1h.

3

Sviestu sagriež gabaliņos, atlaidina istabas temperatūrā un saputo ar abiem cukuriem. Cukuram nav jābūt izšķīdušam.

4

Pievieno miltus, kanēli, sāli, labi sajauc. Veidosies masa līdzīga kā smilšu mīklai – nedaudz graudaina, drupačaina.

5

Pievieno olas ar dzērvenēm, riekstus un auzu pārslas. Visu vienmērīgi sajauc. Veidojas smaga, bieza, drupena mīkla, kas ir labi veidojama, nav šķidra.

6

Plāti izklāj ar cepamo papīru, cepeškrāsni uzkarsē līdz 180C.

7

Ar karoti ņem valrieksta lieluma mīklas gabaliņus, ātri saspiež bumbiņā un liek uz plāts, piespiežot, lai veidojas cepumu forma.

8

Cep gaiši brūnus 10-12 minūtes. Ilgāk cepot cukuri vairāk sakusīs un cepumi būs cietāki, mazāk – drupenāki

You Might Also Like

Nav komentēts

Komentēt