Kūkas un cepumi/ Produkts X

Auzu miltu ābolkūka

Ar nelielu palīdzību no veikala plaukta ātri tiku pie vakariņu ābolkūkas.

 

Auzu miltu ābolkūka

Drukāt

Sastāvdaļas

  • 1 iepakojums "Dobeles dzirnavnieka" Auzu miltu drumstalkūka
  • 180-200g sviests
  • 4 ēd.k. ūdens
  • Pildījumam:
  • 500g āboli
  • 150ml dzērvenes
  • 250ml grieķu jogurts
  • 1 ola
  • 1 ēd.k. cukurs
  • 1/2tk vaniļas cukurs

Gatavošana

1

Sagatavo cepšanai: Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180C, ietauko 20cm diametra kūkas formu ar noņemamām malām.

2

Pildījums: Ābolus nomizo, izņem serdes un sagriež nelielos, īkšķa gala lieluma, gabaliņos. Sajauc ar dzērvenēm. Jogurtu sajauc vienmērīgā krēmā ar olu un abiem cukuriem. Iemaisa ābolos.

3

Mīkla: Ja ir virtuves kombains, bļodā ar kapājamo nazi liek miltu maisījumu un gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu. Kapā, līdz sviests ir zirņa lieluma gabaliņos. Pielej ūdeni un turpina kapāt, līdz mīkla sāk velties bumbā. Ja virtuves kombaina nav, maisījumu ber bļodā vai uz darba virsmas un tajā ierīvē aukstu sviestu. Ar pirkstu galiem sajauc, pielej ūdeni un turpina jaukt, līdz veidojas drupačas.

4

Gatavo kūku: 3/4 gatavās mīklas iedrupina ietaukotajā cepamfomā. Pārber/pārlej sagatavoto pildījumu un ar pirkstiem pa virsu saplucina atlikušo 1/4 mīklas.

5

Cep un pasniedz: Formu ievieto cepeškrāsnī, otrajā plauktā no apakšas. Cep 60-70 minūtes. Ja virsa sāk apdegt, pārsedz ar folija loksni. Gatavu pasniegt var siltu (atdzesē vismaz 15 minūtes) vai atdzesētu.

Piezīmes

Otrajā dienā pat gardāka, jo pildījums ir savilces pamatnē, kūka ir kļuvusi valgāka un ne tik birstoša.

You Might Also Like

Nav komentēts

Komentēt