Kūkas un cepumi

Ābolmaize

Ābolmaize - ābolu kārtainā plātsmaize

Ļoti vienkārša un ātri sagatavojama ābolmaize, kur izmantot kārbiņā palikušās grieķu/turko/skyr jogurta paliekas, vai arī skābā krējuma pārpalikumus. Tik garda, ka gandrīz nepaspēju nofotogrāfēt 🙂 

Ābolmaize

Drukāt

Sastāvdaļas

  • 3 vidēja izmēra āboli, nomizoti un sagriezti nelielos gabaliņos
  • 1tk kanēlis
  • 4ēd.k. brūnais cukurs
  • 160g kviešu milti
  • 1tk cepamais pulveris
  • šķipsniņa sāls
  • 200g cukurs
  • 70ml neitrālas garšas eļļa
  • 70ml grieķu jogurts
  • 1tk vaniļas cukurs
  • 2 olas

Gatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180C. Ietauko un izbārsta ar miltiem cepamo formu*

2

Nelielā bļodiņā sajauc ābolus ar brūno cukuru, vaniļas cukuru un kanēli, noliek maliņā.

3

Citā bļodā sajaus miltus, cepamo pulveri un sāli.

4

Atsevišķi sajauc cukuru, eļļu, jogurtu un olas. Iejauc miltu maisījumu un samaisa līdz milti samitrinājušies.

5

Pusi mīklas lej pannā. Kārtiņa būs ļoti plāna, tāpēc to ar karotes pusi vienmērīgi izlīdzina. Pa virsu pārber pusi ābolus, kurus pārlej ar atlikušo mīklu. Izkārto atlikušos ābolus.

6

Cep aptuveni stundu vai tik ilgi, kad iedurot vidū zobu bakstāmo kociņu, tas iznāk ārā tīrs, bet mīklas gabaliņiem.

7

Pirms pasniegšanas pārkaisa pūdercukuru.

Piezīmes

*cepamās formas izmēram vajadzētu būt ar kopējo laukumu +/-500 kvadrātcentimetri (cepamās formas mēdz būt ar dažādiem malu garumiem un ne vienmēr vajag piemeklēt receptēs minētā izmēra trauku. Tikpat labi var izrēķināt prasītās pannas virsmas laukumu un salīdzināt ar savu "arsenālu". Tā pavisam vienkārši kūkas un plātsmaizes sanāks receptē paredzētajā biezumā un tām derēs norādītais cepšanas laiks.)

You Might Also Like

Nav komentēts

Komentēt