Brokastis/ Uzkodas un salāti

Plānās pankūkas

Plānās pankūkas krepes crepes

Bērnībā pankūkas bija ikdienišķais gardums. Vismīļākās joprojām pārbērtas ar smalko cukuru, salocītas četrās daļās – neviena izvirtība ar banāniem, putukrējumiem, riekstiem utml, nestāv ne tuvu.

Kopš bērnības laikiem, kad plānās pankūkas tika ēstas ar ievārīju vai cukuru, vai pildītas ar gaļu ir pagājis ilgs laiks un arī pankūku izmantošana paplašinājusies – tās var izmantot ne tikai pildīsānai siltā veidā, bet arī veidojot sāļās uzkodas līdzīgas lavaša rullīšiem, veidojot pankūku tortes, sainīšus utt

Dažas dienas atpakaļ runāju ar mammu, un izrādās mūsu atmiņas par to, kā viņa ir cepusi pankūkas atšķiras. Es biju pārliecināta, ka vienmēr esmu redzējusi, ka viņa pirms katras pankūkas pannu izsmērējusi ar sviesta gabaliņu, kamēr viņa atcerējās tikai eļļu. Beigās nonācām līdz pavisam seniem bērnības laikiem, kad bija pieejamas tādas lietas kā kulinārijas tauki vai nezināma sastāva margarīns (toreiz man tas ļoti garšoja). Bet tomēr sviests ir šodienas ideālā izvēle – tas dod vienreizēju garšu!

Plānās pankūkas

Drukāt

Sastāvdaļas

  • 200g kviešu milti
  • 2gl piens
  • 4 olas
  • šķipsna sāls
  • 1ēd.k. cukurs
  • sviests cepšanai

Gatavošana

1

Olas sakuļ ar sāli, cukuru. Pielej pienu, kuļot iesijā miltus un puto 5min. Atstāj uz 20-30 minūtēm uzbriest.

2

Pannu sakarsē, ātri iesmērē ar sviestu un ar kausiņu vienā pusē lej virsū mīklu. Vienlaicīgi pannu groza tā, lai mīkla vienmērīgi pa to notecētu. Cep līdz virsējā puse sāk savilkties, tad apgriež uz otru pusi.

3

Gatavās liek šķīvī un pārsedz ar otru šķīvi. Tas padara pankūkas mīkstākas, neļauj tām apkalst, un palīdz saglabāt tās siltas ilgāk.

You Might Also Like

Nav komentēts

Komentēt