Brokastis

Pankūkas “Trīs”

Biezās pankūkas

Ir vairāki ēdieni no tradicionālajiem, kas man nekādīgi nesanāk – cepti pelmeņi, uz pannas cepti zaļi kartupeļi un pankūkas. Vienīgas veids, kā tās pagatavot, ir skatīties receptē – uz aci, kur nu vēl no vienas olas, kā daudzi mēdz to darīt, man nesanāk. Vai nu sīkstas kā pazoles, gumijotas, vai cepot sasūkušas eļļu. 

Kārtējo reizi brīvdienu rītā tapa pankūku improvizācija, un ziniet – sanāca! Pamēģināju vēl citu rītu atkārtot – atkal bija labas! Tāds prieks, tāda laime! It kā. Jo kopš tās reizes arī pankūku cepšana nonāca manā pārziņā 🙂
Kāpēc pankūkas Trīs? Jo vairums sastāvdaļu ir pa trīs – gramiem, gabaliem, karotēm. Viegli atcerēties, un nav jāšķirsta pieraksti, pavārgrāmatas vai internets.

PANKŪKAS

Drukāt

Sastāvdaļas

  • 3gb lielas olas,
  • 3ēd.k. cukurs,
  • 3ēd.k. eļļa,
  • 300g milti,
  • 1ēd.k. cepamais pulveris,
  • 500ml piens/kefīrs/paniņas (viens pēc izvēles),
  • šķipsna sāls

Gatavošana

1

Miltus liek traukā un sajauc ar cepamo pulveri.

2

Putojamā traukā iesit olas, pievieno cukuru, sāli, un puto līdz olas ir biezas, gaišas. Turpinot putot, lēnā strūklā pielej eļļu.

3

Trīs piegājienos pievieno miltu maisījumu, divos piegājienos pienu (milti/piens/milti/piens/milti), pa vidu mīklu saputojot. Ļauj tai atpūsties 15 minūtes.

4

Uzkarsē pannu, ar kausiņu lej mīklu un cep vidējā-zemā temperatūrā no abām pusēm zeltainas. Jārēķinās, ka pankūkas uzpūšas 2x augstākas, un ir ļoti pūkainas.

Piezīmes

Ir vēl otrs variants, kas man patīk pat labāk, jo dod tik brīnišķīgu garšu! Tajā mīklai nepievieno eļļu, bet pannu pirms katra cepiena izsmērē ar sviesta gabaliņu (ātri un veikli, lai uz pannas ir minimāls svietsa daudzums; tam noteikti nav jāpludo pa to). Pankūkas sasūc sevī sviesta garšu, aromātu, nav tik ļoti pūkainas. Lai arī šī versija man garšo labāk, nolēmu to tomēr nelikt kā primāro, jo vienā no gatavošanas reizēm sanāca neliels misēklis. Biju tikko iegādājusies pankūku pannu (to, kam virsmā ir apaļas iedobes), laimīga iemēģināju, bet nepiesargājos un vienā brīdī, iesmērējot to ar sviestu, pieskāros pannas virsmai. Apdegums salīdzinoši ļoti viegls, viena maza tulzniņa, bet ou kā sāpēja! Tomēr zinu, ka tas aizmirsīsies, un es atkal cepšu šīs pankūkas ar sviestu!

pankukas-3-1024x680 pankukas-1-680x1024

You Might Also Like

Nav komentēts

Komentēt