Brokastis

Olu kulteņa brokastmaize ar zaļumiem un mārrutku-rukolas mērci

Olu kultenis ar biezpienu, cepts bekons, rukolas mērce

Manai ģimenei ir [ne]paveicies ar mani, jo, kā kungs saka, es gatavoju ar “vipendroniem”.
Tā vietā, lai uzkultu omleti, uzliktu uz šķīvja un klāt pieliktu sviestmaizi, es…

Olu kulteņa brokastmaize ar zaļumiem un mārrutku-rukolas mērci

Drukāt

Sastāvdaļas

  • 1 liela šķēle īstas rupjmaizes
  • 3 plānas šķēles kūpināts bekons
  • 2 olas
  • 2 ēd.k. piens
  • 100g biezpiens
  • 3 ēd.k. bezpiedevu jogurts
  • 1/2 sauja rukolas lapiņas
  • 1 tk mārrutki no burciņas
  • 1 sauja lapu salātu mikslis

Gatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200C.

2

Lielo rupjmaizes riku ļoti plānā kārtiņā apsmērē ar sviestu un grauzdē krāsnī uz restēm ~10 minūtes.

3

Uz sausas pannas vienā kārtā liek plāni šķēlētu bekonu. Sakraukšķina līdz brūnas un stingras. Pārvieto uz papīra dvieļiem, lai nosūcas liekie tauki.

4

Ar dakšiņu sakuļ olas un pienu.

5

Uz pannas iztecējušajos tauciņos lej olu maisījumu, ko aktīvi maisot cep, līdz sāk savilkties nelielos gabalos.

6

Pievieno biezpienu un turpina maisīt, līdz olas ir gatavas, bet nav pārceptas (tiklīdz sāk izdalīties šķidrums/suloties, tā jāņem nost no karstuma).

7

Blenderī liek bezpiedevu jogurtu, rukolu un mārrutkus. Sablenderē viendabīgā mērcē.

8

Kārto brokastmaizi: Uz maizes šķēles liek pusi mērces, saujiņu salātlapu miksa, otru pusi mērces, kulteni, bet pašā virsū - kraukšķigo bekonu.

Piezīmes

Daudzumi norādīti vienai brokastmaizei

Nu lūk – brokastmaize, kas ir izpildījusi ēdīsim vairāk zaļumus normu, ir interesanta, bagātināta olbaltumvielas saturošiem produktiem, gana smeķīga arī gaļu mīlošiem ēdājiem.
Ja šķiet, ka bekons ir lieks, to noteikti var izlaist un omleti gatavot vai nu bez taukvielām, vai minimālā eļļas/sviesta daudzumā.
Bet, ja slinkums blenderēt mērci – sajauciet bezpiedevu jogurtu ar kapātiem zaļumiem un mārrutkiem vai kādu karosti pašgatavota pesto.

You Might Also Like

Nav komentēts

Komentēt