Brokastis/ Uzkodas un salāti

Kabaču-siera kumosiņi

Kabaču siera pankūkas - kumosiņi, low GI recepte

Kamēr vien kabači augs, būs jautājums – ko vēl no tiem pagatavot? Tā, lai ir veselīgāk, liesāk, bet vienlaicīgi garša būtu izteiksmīga un sagādātu prieku. Un protams būtu pēc iespējas mazāk darba un klapatu gatavojot.

Manā jaunajā diētā, kur ir stipri jāierobežo uzņemtie ogļhidrāti, šie kabaču kumosiņi ir īsta laime – garša ir lieliska, ķēpas gatavojot maz (plīts tīra, izmantota tikai viena bļoda, rīve un karote, marles audums vai plāns virtuves dvielis).

Kabaču-siera kumosiņi

Drukāt

Sastāvdaļas

  • 125g pikants, garšīgs siers
  • 600g kabači
  • 15g panko sausiņi
  • 30g rīvmaize
  • 2gb olas
  • 1tk sāls
  • 1/4tk melni maltie pipari
  • 1tk ķiploku pulveris

Gatavošana

1

Sagatavo nepieciešamos traukus - lēzenu bļodu, rīvi, plānu, tīru virtuves dvieli vai marles audumu. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200C.

2

Bļodā ieklāj audumu, uz tā sarīvē kabaci skaidiņās. izveido sainīti un kārtīgi nospiež visu kabaču sulu.

3

Sulu izlej, bet kabaču skaidiņas liek bļodā, pierīvē sieru, pievieno garšvielas, rīvmaizi, panko sausiņus. Izmaisa.

4

Iejauc olas.

5

Gatavo masu sadala ~16 vienādās daļās-bumbiņās, liek uz ietaukotas cepešplāts un cep 25 minūtes zeltaini brūnas.

6

Pasniedz ar mājas lečo, skābo krējumu vai citu auksto mērci pēc izvēles.

Piezīmes

Šoreiz ķiploku pulveri nevajadzētu aizstāt ar svaigo ķiploku, citādāk garša būs paŗāk intensīva. Ja ķiploku pulveris nav pieejams, to var aizstāt ar kādu sev tīkamu, pikantu garšvielu maisījumu (man patīk dažādi tex-mex varianti) vai paprikas pulveri.

You Might Also Like

Nav komentēts

Komentēt